Sorban állás helyett gyors ügyintézés /MyVisit/

DIGITÁLIS IZRAEL

/Sivan Erush/

Egy vallomással tartozom: kevés dolgot utálok jobban mint a passzív várakozást, legyen szó forgalmi dugóban eltöltött hosszú felesleges percekről vagy sorban ülésről hivatalos ügyek intézése közben. S bár nem szeretek mobil zombiként mozogni a világban, ilyenkor unaloműzőként én is legtöbbször az okos telefonomat hívom segítségül. Egy ilyen nemszeretem kötelező kűr alkalmával döbbentem rá, hogy sok időt spórolhattam volna, ha már korábban megismerem a MyVisit.com oldalt és annak mobilos applikációját.

A programot jegyző, 2002-ben Miamiban alapított Q-nomy, már csaknem tíz éve Izraelben is fejleszt ügyfélszolgálati szoftvereket. Az amerikai vállalkozás az Egyesült Államok-beli és kanadai tapasztalatait felhasználva nálunk először a kormányzati szférában szerzett hírnevet. A kezdeti nehézségek legyőzése után a szoftver, – pestiesen szólva – nagyot durrantott. Ha hinni lehet a nyitó oldalon működő számlálónak, akkor a cikkírás pillanatáig már 22 millió időpontot foglaltak az izraeliek a myvisit segítségével, hogy rövid várakozási idővel, gyorsan és gördülékenyen intézzék hivatalos ügyeiket.

A nem is olyan rég még igencsak karcos izraeli ügyintézői modor jórészt már a múlté, s ebben bizonyára szerepe van a Q-nomy által fejlesztett szoftvernek, melynek köszönhetően csökkent a zsúfoltság az ügyfélfogadási irodákban, a túlhajszolt, flegma ügyintézők helyett ma már jórészt kompetens és segítőkész munkatársak várják az állampolgárokat. Az ügyek egy része online elintézhető, és még azokban az esetekben is, amikor mindenképpen szükséges a személyes jelenlét, az időigényes feladatok egy részét otthon, előre kipipálhatjuk. Így fordulhat elő, hogy egy biometrikus útlevél igénylése, az otthoni időpont foglalás és bankkártyával történő kifizetés után a Népesség és bevándorlási hatóság (leánykori nevén belügyminisztérium) irodájában rövid várakozással, fénykép készítéssel együtt mindössze negyed óra alatt abszolválható.

Lássuk pontosan mire számíthatunk, ha sorban állás helyett a myvisit oldalon kezdjük az ügyintézést?

1. Az applikáció nyitóoldalán kiválaszthatjuk a hivatalt, ahol ügyet szeretnénk intézni.Ne felejtsünk el görgetni, jelenleg 49 szervezett van a listában, és a számuk napról-napra bővül!
(Kormányzati irodák, Elektromos művek, önkormányzatok, helyi vízművek, posta, Bituah Leumi, Lakástámogatási irodák, sőt az Egged busztársaság is megtalálható az oldalon)
Válasszuk ki a lakhelyünkhöz legközelebbi fiókot, ahol igénybe kívánjuk venni a szolgáltatást.
2. Válasszuk ki az adott listából, hogy pontosan milyen ügyet akarunk elintézni, ha szükséges töltsük ki előre a formanyomtatványokat, fizessük ki bankkártyával a díjakat, hogy felgyorsítsuk a személyes ügymenetet.
3. Már csak költségtakarékossági okokból is érdemes online, előre fizetni, mert ha erre az irodában kerül sor, akkor legalább 20-50 sékellel magasabb összegre számíthatunk.

Csak néhány példa arra, hol és milyen ügyekben tudunk eljárni a myvisit segítségével: Mint arra már korábban utaltam, a Népesség és Bevándorlási Hatóságnál a biometrikus személyigazolvány és útlevél intézhető ilyen módon. A lakcímváltozás bejelentését egyelőre nem, azért még sorba kell állnunk.

A Közlekedési és Közútbiztonsági Minisztérium élén jár a digitális ügyintézésben. A myvisitről kiindulva a teudat zeut és a mobiltelefonszám megadása után kiválaszthatjuk, hogy melyik irodán keresztül szeretnénk intézni a jogosítvány/forgalmi engedély meghosszabbítását, pótlását, a taxi és tehergépjárművel kapcsolatos ügyeket, stb.

A Bituah Leumi ikonjára kattintva, a személyes adatok megadása után időpontot kérhetünk például támogatási kérelmünk ügyintézéséhez. Ezen a platformon nincs mód az iratok előzetes online kitöltésére, de amennyiben már regisztráltunk a Bituah Leuminál a digitális szolgáltatásokra, akkor a Bituah Leumi honlapján keresztül több esetben elég a beszkennelt iratok feltöltése a rendszerbe és mód van egyéb online ügyintézésre is. (Ennek pontos lépéseiről később egy másik, nagyobb cikkben beszámolunk majd.) Az elmaradt járulékok befizetésére azonban mód van a myvisit oldalon keresztül is. Ehhez is csupán a teudat zeut, a mobiltelefon és a bankkártya számunkra lesz szükség.

Az Elektromos Művek (Hevrat Hasmal) saját online felülete jól használható, de ha mindenképpen szükséges a személyes jelenlét, akkor a myvisit-en keresztül gyorsan időpontot foglalhatunk a körzeti irodák valamelyikébe.

Egy ideje már a postán sem kötelező a sorban állás. Az applikáció segítségével a kiválasztott postafiók nyitva tartási idejében negyedórás etapokból választhatunk.

Jó hír az oléknak, hogy a Befogadási minisztérium is csatlakozott a myvisit felhasználói közé, így ha itt kell boldogulnunk, akkor a nekünk megfelelő időpontra, előre foglalhatunk helyett, némileg csökkentve ezzel az ügyintézéssel járó nem csekély stresszt.

Önkormányzata válogatja, hogy mely irodákhoz és milyen ügyintézésre lehet használni a myvisit oldalt. Az elérhető szolgáltatások változatosak: van ahol csak az óvodai, iskolai beiratkozáshoz foglalhatunk időpontot, más városokban az applikáción keresztül kérhetjük a városháza által kirótt bírság törlését, s ha erre nincs mód, akkor fájó szívvel ugyan, de ugyanitt online be is fizethetjük. A városok által működtetett vízművek szolgáltatásainak egy része szintén elérhető a myvisit-en keresztül.

Talán önellentmondásnak tűnik, de Izraelben az orthodoxia is halad a korral. Elsőre meglepődtem, de örömmel konstatáltam, hogy a myvisiten keresztül még a rabbanikus bírósághoz is foglalhatunk időpontot. Ennek az opciónak a gyakori használatáról egyelőre nem vagyok meggyőződve, de bizonyára oldódik a digitális világ iránti szigorúság, ha a fejlesztők úgy döntöttek ezt a lehetőséget is felkínálják a növekvő számú vallásos közösségnek.

Figyelem! a fentiekben részletezett információk kizárólagosan az általános tájékoztatást szolgálják. A közreadottak rendszeresen frissítésre kerülnek, de semmi esetre sem követik automatikusan a jogszabályi változásokat. A megjelölt források, és jogszabályi hivatkozások ezzel szemben részletesebb és a jogszabályi környezet változásait folytonosan követő információkat tartalmaznak, ezért elengedhetetlen, a konkrét és személyre szabott döntések meghozatalát megelőző tanulmányozásuk