Tanulj héberül – Online héber nyelvtanfolyamok

Izraelben élsz és döcög a hébered? Bővelkedsz a kifogásokban, például azt mondod:  Nincs időm tanulni! … Állandóan dolgozom! … Korlátolt szókincset használok a munkában és az nekem elég! … A gyerektől tanulok én héberül! … Azt hiszem, nincs nyelvérzékem! … A héber rettentő bonyolult! … Kellemes az életem, amióta nem értem a rádióban/tévében a híreket! … Elboldogulok én az államnyelv nélkül, hisz van shalom-olim és izraelinfo meg Új Kelet!

 

Álljunk meg egy szóra! Ha most felszabadult 8 óra minden napodból, mert nem járhatsz dolgozni, itt az idő, tanulj héberül koronavírus idején!

Egyelőre az állami ulpánok hivatalosan nem tartanak online tanfolyamokat annak ellenére, hogy a már elindult tanfolyamokat videókonferenciák keretében megtartják a legtöbb esetben. Ezt a napi szinten frissülő rendelkezések ezt akár holnap megváltoztathatják.

Privát ulpánok online tanfolyamaiból azonban összeszedtünk egy csokorra valót, melyekre akár már ma regisztrálhatsz:

Ulpan Or

honlap: https://www.ulpanor.com/

oktatási módszer: Gyors nyelvtanulás pedagógiai, pszichológiai, technológiai alapokon (PPT), amely az egyértelmű tanulási célok megteremtésére összpontosít a modern technológia felhasználásával, a nyelvi készségek fejlesztése érdekében. Izrael egyik leghatékonyabb ulpánja, az ulpánok Harvard Egyeteme, 1-4 fős csoportokban.

rendszeresség: heti 1 vagy 2 óra

tanfolyamok árai: Heti 2 óra: 4 hónap $499/hónap, 6 hónap $489/hónap, 12 hónap – $449/hónap Heti 1 óra: 4 hónap – $259/hónap, 6 hónap – $249/hónap, 12 hónap – $229/hónap (Az árak napi árfolyamon váltandók át sékelre és az Áfát nem tartalmazzák. Amennyiben izraeli lakosként fizetünk, 17%-os Áfával számoljunk.)

tanítás nyelve: angol (minimális angoltudás szükséges, a tanítás nyelve a héber.)

online platform: Skype

Ulpan Lainyan

honlap: https://ulpan.com/

oktatási módszer: A tanterv a Pimsleur-módszeren alapszik, a tanulókat anyanyelvűek virtuális beszélgetéseibe vonja be. A tankönyvek dialógusokat tartalmaznak, melyeket a tanulók értelmeznek, majd megtanulnak a megfelelő héber kiejtéssel és nyelvtannal. Átfogó héber tanulási élmény a beszélgetéshez szükséges készségekre összpontosítva, 4-12 fős csoportokban.

rendszeresség: március 22 – április 4. között vasárnaptól csütörtökig, 1,5 órás órák, összesen 15 alkalom.

tanfolyamok ára: 680 NIS ($185)

Rendszeres magánórákat is kínál az Ulpan Lainyan, akár online, akár személyesen – ezekről további információt itt talál: here.

Az órarend megtalálható itt: here. A regisztráció előtti szintfelmérést itt lehet elvégezni: here

tanítás nyelve: angol

online platform: Google Meet

Rosen School of Hebrew  (korábban Eteacher )

honlap: rosenhebrewschool.com

oktatási módszer: A Héber Egyetem által akkreditált oktatók multimédiás órákat tartanak, melyek videókat, képeket, szövegeket és hanganyagot tartalmaznak, virtuális tábla használatával. A tanár irányítja az egyes órák ritmusát a tanulók fejlődése és igényei alapján. Minden órát követően a hallgatóknak el kell végezniük az előre kijelölt házi feladatokat a munkafüzetből. A tananyaghoz szükséges tankönyvek és egyéb segítségek az Rosen School of Hebrew online felületéről letölthetők, ahol napi szinten az órák mellett gyakorlati konverzációs előadásokat is tartanak az oktatók. A csoportok 6-8 főből állnak.

rendszeresség: heti 1 óra, 8 hónapos kurzusok

tanfolyamok árai: A tanfolyamok teljes tandíja 824 EUR az összes lehetséges engedmény és kedvezmény után, a shalom-olim.com olvasónak, 1099 EUR helyett. A tandíj legfeljebb 8 részletben fizetendő. Lefedi az összes órát és gyakorlati órát, tananyagokat és tanulási környezetet.

tanítás nyelve: angol (minimális angoltudás szükséges, a tanítás nyelve a héber.)

online platform: Webex

Ulpan Bayit

honlap: https://ulpan.co.il/

oktatási módszer: Az Ulpan Bayit módszere a klasszikus „immerziós technikán” alapszik és az iskola hisz abban, hogy héberül tanít hébert. Munkatársaik kizárólag professzionális héber, mint idegennyelv tanárokból áll, akik a Jeruzsálemi Héber Egyetem igazolványával rendelkeznek.

rendszeresség és a tanfolyamok árai:

Reggeli intenzív tanfolyamok – 80 óra (egy óra 45 perces) minden szint 2770 NIS

Vasárnap-csütörtök 9: 00-12: 15

Esti tanfolyamok – 66 (egy óra 45 perces) óra minden szinten 2475 NIS

Hétfőn és csütörtökön vagy vasárnap és szerdán, a szinttől függően 18: 30-21: 00 óráig.

tanítás nyelve: héber

online platform: Zoom

Figyelem! a fentiekben részletezett információk kizárólagosan az általános tájékoztatást szolgálják. A közreadottak rendszeresen frissítésre kerülnek, de semmi esetre sem követik automatikusan a jogszabályi változásokat. A megjelölt források, és jogszabályi hivatkozások ezzel szemben részletesebb és a jogszabályi környezet változásait folytonosan követő információkat tartalmaznak, ezért elengedhetetlen, a konkrét és személyre szabott döntések meghozatalát megelőző tanulmányozásuk