Ezrach Vatik

- אזרח ותיק -

E lérted a harmadik életkort (הגעתם לגיל השלישי)? Beléptél az aranykorúak / גיל הזהב / “klubjába”? – akkor eljött az ideje, hogy megismerkedj a lehetőségeiddel, jogaiddal. Az oldal azokat az információkat veszi csokorba, melyek segítségével könnyebben tudsz eligazodni a hétköznapok sűrűjében.

A társadalom rétegződése szerint van egy generáció, ami a jövőnket biztosítja, ők a mi fiataljaink, övék ma minden elsőbbség. – Jelenünket a napjaink generációja fémjelzi. Rájuk nehezedik a társadalom minden terhe, búja és baja. Ők adják a derékhadat – És itt van az idősek, az aranykorúak generációja, a múlt képviseletében. Egy réteg mely nem szeretne „nyuggerként” tehertétel lenni. Ez a réteg nem akar mások nyakán élni, de szeretne még emelt fővel létezni, szeretne valamit még hozzátenni ahhoz amit életműnek nevezünk.

JÓ TUDNI:
KULTURÁLIS PROGRAMOK AZ OTTHON MARADÁS IDEJÉRE

“VATIK” osztályok Ramat Ganban – nem csak a nyelv tanulása okán /héber/

Több ezer óra minőségi tartalom idős emberek számára is /héber/

Különféle kulturális és szabadidős programok, tartalmak, videók  időskorúak számára /héber/

A WHO AJÁNLÁSA AZ OTTHON MARADÁS, A BEZÁRTSÁG ÉRZÉSÉNEK KEZELÉSÉRE:

Időnként tarts szünetet, és ne nézd folyamatosan a legújabb híreket a koronavírus (COVID-19) témájában.

Mozogj, táplálkozz egészségesen, és aludj 6-8 órát, ha van rá lehetőség. Keress lehetőségeket a kikapcsolódásra, és végezz olyan egészséges tevékenységeket, amelyeket élvezel.

Szabj meg célokat, és tervezz meg egy napi rutint. Tervezd meg, hogy mikor kelsz fel, mit fogsz enni, és mikor alszol.

Hívd fel a barátaidat és a családtagjaidat, hogy ismerős hangokat halljál. Videohívással akkor is közel érezhetitek magatokat egymáshoz, amikor nem vagytok együtt.

Figyelem! a fentebb részletezett információk kizárólagosan az általános tájékoztatást szolgálják. A közreadottak rendszeresen frissítésre kerülnek, de semmi esetre sem követik automatikusan a jogszabályi változásokat. A megjelölt források ezzel szemben a jogszabályi környezet változásait folytonosan követő információkat tartalmaznak, ezért elengedhetetlen, a konkrét és személyre szabott döntések meghozatalát megelőző tanulmányozásuk

NÉLKÜLED, TÁMOGATÁSOD NÉLKÜL NEM MEGY

Minden egyes számlánkra befizetett adomány közelebb visz bennünket céljaink megvalósításához