Ezrach Vatik

- אזרח ותיק -

E lérted a harmadik életkort (הגעתם לגיל השלישי)? Beléptél az aranykorúak / גיל הזהב / „klubjába”? – akkor eljött az ideje, hogy megismerkedj a lehetőségeiddel, jogaiddal. Az oldal azokat az információkat veszi csokorba, melyek segítségével könnyebben tudsz eligazodni a hétköznapok sűrűjében.

A társadalom rétegződése szerint van egy generáció, ami a jövőnket biztosítja, – ők a mi fiataljaink. Jelenünket a napjaink generációja fémjelzi. Rájuk nehezedik a társadalom minden terhe, búja és baja. És itt van a múltunk képviseletében a „harmadik” életkor, az aranykorúak generációja.  Egy réteg mely nem szeretne „nyuggerként” tehertétel lenni. Ez a réteg nem akar mások nyakán élni, de szeretne még emelt fővel létezni, szeretne valamit még hozzátenni ahhoz amit életműnek nevezünk.

JÓ TUDNI
KULTURÁLIS PROGRAMOK AZ OTTHON MARADÁS IDEJÉRE

„VATIK” osztályok Ramat Ganban – nem csak a nyelv tanulása okán /héber/

Több ezer óra minőségi tartalom idős emberek számára is /héber/

Különféle kulturális és szabadidős programok, tartalmak, videók  időskorúak számára /héber/

A WHO AJÁNLÁSA AZ OTTHON MARADÁS, A BEZÁRTSÁG ÉRZÉSÉNEK KEZELÉSÉRE:

Időnként tarts szünetet, és ne nézd folyamatosan a legújabb híreket a koronavírus (COVID-19) témájában.

Mozogj, táplálkozz egészségesen, és aludj 6-8 órát, ha van rá lehetőség. Keress lehetőségeket a kikapcsolódásra, és végezz olyan egészséges tevékenységeket, amelyeket élvezel.

Szabj meg célokat, és tervezz meg egy napi rutint. Tervezd meg, hogy mikor kelsz fel, mit fogsz enni, és mikor alszol.

Hívd fel a barátaidat és a családtagjaidat, hogy ismerős hangokat halljál. Videohívással akkor is közel érezhetitek magatokat egymáshoz, amikor nem vagytok együtt.

Figyelem! a fentebb részletezett információk kizárólagosan az általános tájékoztatást szolgálják. A közreadottak rendszeresen frissítésre kerülnek, de semmi esetre sem követik automatikusan a jogszabályi változásokat. A megjelölt források ezzel szemben a jogszabályi környezet változásait folytonosan követő információkat tartalmaznak, ezért elengedhetetlen, a konkrét és személyre szabott döntések meghozatalát megelőző tanulmányozásuk

NÉLKÜLED, TÁMOGATÁSOD NÉLKÜL NEM MEGY

Minden egyes számlánkra befizetett adomány közelebb visz bennünket céljaink megvalósításához