Izraelből való kilépés, és visszatérés szabályai

/2021.07.01/

I. Információk az Izraelből kilépő utasok számára

https://corona.health.gov.il/directives/air-travel-covid19-leaving-israel
https://www.gov.il/he/service/request-depart-from-israel-covid19

módosítva: 2021.07.08

 

A kilépésre vonatkozó korlátozások:

Az izraeli állampolgárok és lakosok számára tilos Izraelből kilépni egy olyan országba, amely a legmagasabb kockázati szintre van besorolva  (Kivételesen indokolt esetekben lehetőség van a Kivételek Bizottságához fordulni  az egyedi engedély kiadása érdekében )
Az indulási tilalom nem vonatkozik azokra, akik csatlakozó járattal repülnek át ezeken az országokon, feltéve, hogy kevesebb, mint 12 órán át tartózkodnak a repülőtér területén és csak ott.
Ez a rendelkezés nem vonatkozik a külföldi állampolgárokra.

A kilépési nyilatkozatról:

A kilépési nyilatkozat űrlapját az Izraelből való távozást megelőző 24 órán belül kell kitölteni . Az űrlapot az utasok személyes adataival kell kitölteni, valamint nyilatkozni kell arról, hogy csak az esetben látogat el egy kockázatosnak minősített országba, csak ha megkapta a Kivételek Bizottságának jóváhagyását.

A 16 évesnél idősebb polgárok és lakosok számára kötelező az űrlap kitöltése.

Az űrlap kitöltési tanúsítványának digitális másolatát ki kell nyomtatni és meg kell őrizni Felszólítás esetén be kell mutatnia a repülőtér bejáratánál és a légitársaság képviselőinek.

Mit kell tennie a felszállás előtt

Az alábbi dokumentumok egyikét (!) be kell mutatni a légitársaság képviselőjének:

– Negatív eredmény a felszállás előtti 72 órában elvégzett PCR-tesz.

– Izraeli oltási igazolás vagy a

– koronavírusból való gyógyulás igazolása

 

—————

II. Információk az Izraelbe belépők számára

https://corona.health.gov.il/directives/air-travel-covid19-green/

1. Indulás előtt:

Töltse ki Izrael belépési nyilatkozatát

A belépési nyilatkozat űrlapját az Izraelbe történő indulás előtt 24 órával kell kitölteni. Az űrlapban  az utazni kívánók személyes adatait, egészségügyi nyilatkozatát, az immunizálással vagy a helyreállítással kapcsolatos információkat, és szükség esetén az elkülönítés részleteit kell megjelölni.

Mit kell tennie a felszállás előtt

Amennyiben 72 óránál hosszabb ideig tartózkodott külföldön, akkor az Izraelbe indulás előtti 72 órán belül kell elvégezni egy PCR-tesztet. Fontos! – a beszállás csak akkor lehetséges, ha negatív, angolul nyelvű, útlevélszámot tartalmazó teszteredményt mutat be.
Amennyiben humanitárius okokból, vagy egyéb nehézségek miatt nem lehetséges a vizsgálatok elvégzése, kérelmet kell benyújtani a Kivételek Bizottságához .
A negatív PCR-teszt eredményét és a nyilatkozat kitöltésének az igazolását az Izraelbe történő indulás előtt be kell mutatni a légitársaság képviselőinek. Az okmányokat az izraeli határellenőrzés átlépéséig meg kell őrizni, és azt izraeli belépésnél is be kell mutatni,

Iránymutatások a külföldi állampolgárok számára

A külföldi állampolgároknak külön beutazási engedélyt kell igényelniük az izraeli Népesedési és Bevándorlási Hatóságtól, ezen engedély nélkül nem szabad felszállniuk Izraelbe tartó repülőgépre.

2. Izraelbe történő megérkezést követően:

Izraelbe való belépéskor el kell végeznie egy PCR-tesztet. Ez a teszt az Izraelre való felszállás előtt elvégzett teszttől függetlenül kötelező. A PCR teszt elvégzése díj ellenében történik. (Fontos tudni, hogy ha előre fizet, akkor 20 százalékos kedvezményt kap: az előre fizetőknek a teszt költsége 80 NIS, a repülőtéren fizetők számára a teszt költsége 100 NIS. (https://testngo.femi.com/he/sing-in)

Ez a rendelkezés minden belépő számára kötelező, beleértve az oltottakat és a koronavírusból gyógyultakat is. (kiegészítés: leszállás követően elvégzett tesz eredményének kézhezvételéig mindenki számára kötelező a karantén-szabályok betartása!!!!)

3. A repülés alatt:

Maszkot kell viselni – Minden 6 évesnél idősebb utasnak  az orrát és a száját eltakaró maszkot kell viselnie a repülőtéren tartózkodás és a repülés alatt.

Tartani kell a távolságot – Személyes egészsége érdekében tanácsos fizikai távolságot tartani (ez alól kivétel az egy háztartásban élő hozzátartozó

A személyes higiéniát meg kell őrizni – Ügyelni kell a kézmosásra, és a fertőtlenítőszerek használatára

Figyelem! a fentiekben részletezett információk kizárólagosan az általános tájékoztatást szolgálják. A közreadottak rendszeresen frissítésre kerülnek, de semmi esetre sem követik automatikusan a jogszabályi változásokat. A megjelölt források, és jogszabályi hivatkozások ezzel szemben részletesebb és a jogszabályi környezet változásait folytonosan követő információkat tartalmaznak, ezért elengedhetetlen, a konkrét és személyre szabott döntések meghozatalát megelőző tanulmányozásuk