A tömegközlekedés működésével kapcsolatos átmeneti rendelkezések

A kormány az őszi ünnepek időszakára zárlatot, éhhez kapcsolódóan a tömegközlekedést érintő szígorításokat rendelt el. Azok a lakosoknak, akik munkába menet és jövet az érintett időszakban a tömegközlekedést kívánják igénybevenni, az alábbi korlátozásokkal kell számolniuk.

 

Az ünnepi időszakra elrendelt zárlat idején a tömegközlekedés hét közben, csökkentett gyakorisággal, valamint 50% -os kihasználtsággal működik. Vasárnap és csütörtök közötti napokon  5:00 és 22:00 óra között vehető igénybe.

– A városi buszon a szolgáltató vonalon – 32 utas.
– A járatközi helyközi buszon – 30 utas.
– Csuklós busszal (harmonika) a szolgáltató vonalon – 50 utas.
– Autóbusszal – a járműengedélyben megadott szám 50% -a.
– Nemzeti vonaton – az ülések számának 50% -a.
– Carmelitben – az ülések számának 50% -a.
– Különleges buszjárattal – 30 utas.

– Minden közlekedési eszközön, ahol adott a lehetőség – az utazás nyitott ablakokkal történik .
– Az utasok az utazás során önállóan érvényesítik a jegyet, nem vásárolhatnak jegyet a sofőrtől. Kivételt képeznek Júdeában és Szamariában, a védett szolgálati vonalak idős utasai valamint kísérői vásárolhatnak menetjegyet a sofőrtől.
– Az utasok a közlekedés során csak akkor étkezhetnek , ha az egészségük megőrzéséhez elengethetetlen.
– Buszokon tilos helyet foglalni a vezető mögötti sorban, és a mellette lévő két ülésen, kivételt képez, ha a vezető és a mögötte lévő ülések között van legalább 180 cm magas válaszfal.
– A szolgáltató vonalakon található helyközi buszjáratokon nem engedélyezett az állva utazás .
– A szolgáltató vonalakon közlekedő városi buszokon közvetlenűl a sofőr mögött nem szabad állni .

A közlekedéssel kapcsolatos információkat a szolgáltatók weboldalán, valamint a * 8787 központi call center számon lehet elérni.

Figyelem! a fentiekben részletezett információk kizárólagosan az általános tájékoztatást szolgálják. A közreadottak rendszeresen frissítésre kerülnek, de semmi esetre sem követik automatikusan a jogszabályi változásokat. A megjelölt források, és jogszabályi hivatkozások ezzel szemben részletesebb és a jogszabályi környezet változásait folytonosan követő információkat tartalmaznak, ezért elengedhetetlen, a konkrét és személyre szabott döntések meghozatalát megelőző tanulmányozásuk