A tömegközlekedés működésével kapcsolatos aktuális rendelkezések /2020. 05. 05./

A kormány a május első napján a tömegközlekedéssel kapcsolatos szigorítások enyhítését jelentette be. Az újra megnyíló munkahelyekkel párhuzamosan mindazok számára, akik munkába menet és jövet a tömegközlekedést kívánják igénybevenni május 5-én, kedden 8:00 órakor részlegesen újra indul a buszközlekedés.

 

Az átmeneti időszakban a tömegközlekedés hét közben vasárnap és csütörtök között vehető igénybe. Csütörtöki napokon az esti órákban leáll a szolgáltatás, és vasárnaponként reggel 5:00 órakor indul be újra.

A városközi forgalomban, valamint a városi közlekedésben az egyes járatok beindítása további intézkedések részeként fokozatosan történik

Az Országos Közlekedési Hatóság, az Egészségügyi Minisztérium, rendelkezése alapján:

– Az utazás során az utasoknak maszkot kell viselniük. Maszk nélküli utas nem szállhat fel a buszra.

– Fertőzéses tünetekkel  a tömegközlekedés nem vehető igénybe.

– A buszok utas száma 20 utasra korlátozódik.

– az utasoknak egymás között fenn kellett tartaniuk az előírt távolságot.

– A vezető mögötti első sorokat továbbra is tilos elfoglalni.

– Készpénzes fizetésre, illetve kártyák feltöltésére a buszokon nincs lehetőség.

A közlekedéssel kapcsolatos információkat a szolgáltatók weboldalán, valamint a * 8787 központi call center számon lehet elérni.

Figyelem! a fentiekben részletezett információk kizárólagosan az általános tájékoztatást szolgálják. A közreadottak rendszeresen frissítésre kerülnek, de semmi esetre sem követik automatikusan a jogszabályi változásokat. A megjelölt források, és jogszabályi hivatkozások ezzel szemben részletesebb és a jogszabályi környezet változásait folytonosan követő információkat tartalmaznak, ezért elengedhetetlen, a konkrét és személyre szabott döntések meghozatalát megelőző tanulmányozásuk