Image module

A HaMOADON / מועדון  egy találkozási pont. Egy klub. Se több se kevesebb. Létrehozói nem a világot akarták megváltani, csak az együttlét örömét kivánják megadni az Izraelben – közelebbről Tel Aviv és vonzáskörzetében élő magyar ajkú zsidó közösség számára.

A  HaMOADON / מועדון elsődleges célja a magyar nyelvterületről származó olék beilleszkedésének, az izraeli társadalomba való integrálódásának elősegítése, és támogatása.

A  HaMOADON / מועדון egy hagyományörző klub mely küldetésének tartja az Izrael sokszínű kultúráján belül az elődeink által reánk hagyományozott zsidó és magyar kultúra ápolását. A klubot a CHOMA Group, hozta létre, és működteti.”

A MOADON egy klub az Izraelben – közelebbről Tel Aviv és vonzáskörzetében élő magyar ajkú zsidó közösség számára, ahol az együttlét, az összetartozás érzése minden mást felülír.

A MOADON egy OLIM klub, mely feladatának tekinti a magyar nyelvterületről származó olék beilleszkedésének, az izraeli társadalomba való integrálódásának elősegítését.

A MOADON egy hagyományörző klub, mely küldetésének tartja az Izrael sokszínű kultúráján belül az elődeink által reánk hagyományozott zsidó és magyar kultúra ápolását.

A szervezők szándéka szerint a magyar nyelvterületről származó zsidóság, olék és vatikok, egyszóval a magyar ajkú jisuv számára a המועדון / HaMOADON / The Club / A KLUB / egy közösségi tér, egy találkozási pont. Programajánlatainkról néhány mondatban:

OLIM BEILLESZKEDÉST SEGÍTŐ  PROGRAMOK

OLÉ ESTEK AZ INFORMÁCIÓ JEGYÉBEN

Beszélgetések szakértők bevonásával új bevándorlókat érintő hétköznapi témákról: munkajog, banki tudnivalók, ingatlan szerzés, bérleti szerződések, katonaság, stb.

NYELVÉBEN ÉL….

Hébernyelvű beszélgető klub, egy-egy aktuálus témáról. A program nem helyettesíti az ULPÁNT, elsősorban azoknak szól, akik kellő önbizalom, vagy nyelvismeret hiányában, nehezen szólalnak meg. A kiinduló szint azaz ulpan alef illetve bet ismerete.

ARCKÉPCSARNOK

Ebben a programcsomagban a klub tagjai egy-egy érdekes, figyelemre méltó életutat befutott izraeli magyarral vagy Izraelhez, a zsidó kultúrához köthető magyar hírességekkel találkozhatnak

HAGYOMÁNYAINK TÜKRÉBEN

Előadások, közös beszélgetések a zsidó és magyar nép-szokásokról, ünnepekről, hagyományainkról, az izraeli kultura sokszínüségéről. Mindenről ami körűlveszi a héköznapok emberét Izraelben.

FILMKLUB

Filmvetítés és beszélgetések az izraeli és közel-keleti filmművészet egy-egy kiemelkedő alkotásáról.

LÁTCSŐ

Izraeli színházi kaland, közös színház látogatások, melyet minden alkalommal magyar nyelvű háttér beszélgetés előzne meg.

PROGRAMJAINK:

AKTUÁLIS programok
KORÁBBI programok

HaMOADON / המועדון

Bilu 39, Tel Aviv / Marmorek st sarok /

HaMoadon facebook oldala

NÉLKÜLED, TÁMOGATÁSOD NÉLKÜL NEM MEGY

Minden egyes számlánkra befizetett adomány közelebb visz bennünket céljaink megvalósításához