Image module
CHOMA GROUP
információk a beilleszkedést támogató szervezetről
OLIM INFO
információk, melyekre egy olénak szüksége lehet
OLIM MAP
magyarul is elérhető, izraeli szolgáltatások, adatbázisa
KALEIDOSZKÓP
kulturális szokások, ünnepek és emléknapok Izraelben
MISPOHE
a beilleszkedési folyamat lelki, pszichikai kérdései
VÍRUS INFO
A Koronavírus kapcsán összegyűjtött információk egy helyen.
ARCKÉPVÁZLAT
hétköznapi OLIM történetek aliáról, a sikerről és a nehéz menetelésről.
HaMOADON
a magyar ajkú jisuv számára egy klub, egy közösségi tér, egy találkozási pont
DONATION
Minden egyes adomány közelebb visz bennünket céljaink megvalósításához

Alijázni, beilleszkedni egy a megszokottól eltérő közegbe, nyelvet tanulni, megélhetést biztosító elfoglaltságot találni, megterhelő egy vállalkozás.

A CHOMA Csoport azért hozta létre az Olékat támogató programját, hogy ehhez a koránt sem könnyű lépéshez, a beilleszkedés első fázisához segítséget nyújtson

Alijáztál? – jó ha tudod, számíthatsz ránk! Mint ahogyan mi is szeretnénk számítani rád, mikor az utánad jövő alija  generáció útját kell majd egyengetni, beilleszkedését segíteni.

Image module

Vírus Infó

A COVID19 kapcsán összegyűjtött információk egy helyen: a betegség terjedésének megakadályozását szolgáló izraeli rendelkezések, a különböző egészségügyi és kormányzati szervek közleményei, időtöltési tippek a karantén idejére.

Tovább

OLIM MAP – AZ IZRAELI MAGYAR SZAKNÉVSOR

Magyar nyelvterületről származó, illetve magyarúl is beszélő orvosok, ügyvédek, szakipari és egyéb szolgáltatók interaktív adatbázisa. A térkép adat-tartalma folyamatosan bővülő, minden érintett számára a hozzáférés nyitott, a regisztráció biztosított.
Tovább
Image module
Olim Info

a tájékozódási pont

Alijázni, beilleszkedni egy a megszokottól eltérő közegbe, nyelvet tanulni, munkát és megélhetést biztosító elfoglaltságot találni, az élet valamennyi időszakában megterhelő egy vállalkozás. Megterhelő, de új életet kezdeni, új célokat kitűzni sohasem késő. – Az információs oldalainkon csokorba gyűjtöttük mindazokat az infókat, amelyek segítséget nyújthatnak egy olé számára a tájékozódásban.

Tovább
Image module

HaMOADON, a klub

a magyar nyelvterületről származó zsidóság, olék és vatikok, egyszóval a magyar ajkú jisuv számára egy közösségi tér, egy találkozási pont.
Tovább
Image module

MISPOHE

A beilleszkedés konfliktusoktól sem mentes folyamata különböző hosszúságú lehet, mindenki számára egyéni módon és ritmusban történik. Az idegenség, másság érzése sokáig elkíséri az ailjázót, még akkor is, ha az izraeli társadalom rendkívül befogadó és felkészült az új bevándorlók integrálására.

Tovább

IZRAELI BARANGOLÁSOK

Izraelben 44 nemzeti park és 38 kiemelt természetvédelmi terület található. Hosszú távra kell terveznie annak aki szisztematikusan szeretné valamennyit meglátogatni. Természetbarát magazinunkban sorra vesszük mindazokat a helyeket, melyeket már bejártunk. (a szerkesztés lehetősége minden profi, és amatör túrázó számára nyitott.)
Tovább
Image module

OLIM Arcképcsarnok

A lijázni, beilleszkedni egy a megszokottól eltérő, új közegbe, nyelvet tanulni, megélhetést biztosító elfoglaltságot találni megterhelő vállalkozás. Körülnézve (régi) új hazánkban, távol a szülőföldünktől az évek során számos tanulságos történetet hallottunk sikerről és bukásról, könnyű és nehéz menetelésről. A következő oldalakon bemutatunk Nektek néhány alijázót, akadnak köztük, akik elsőre sikeresen vették az akadályokat, másoknak nehézségekben bővelkedő volt a kezdet, de nem adták fel, s ma ők is elégedett, boldog polgárai Erec Izraelnek.

Tovább

KALEIDOSZKÓP

Néhány gondolat kulturális hagyományainkról, ünnepeinkről, történelmünkről

Tovább
Choma Group
beilleszkedést segítő programjai

TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ:    Minden olyan államilag támogatott képzés tandíjához való hozzájárulás, mely segíti az új olé beilleszkedését, valamint az ön és családfenntartó képességét. (Kritériumok: államilag támogatott, államilag elismert képesítés)
RÖVIDLEJÁRATU KAMATMENTES HITEL:    Az ön és családfenntartó képességet növelő beruházások, (pld. vállalkozások indítása), eszköz-finanszírozás stb. )

Tovább

NÉLKÜLED, TÁMOGATÁSOD NÉLKÜL NEM MEGY

Minden egyes számlánkra befizetett adomány közelebb visz bennünket céljaink megvalósításához

SÁRGA OLDALAK

fb.csoport

CHOMA OlimInfo

fb.csoport

HaMOADON

fb.csoport

CHOMA Group

fb.oldal
Image module

A honlapunkon közzétett információk csak akkor tudnak segíteni, ha folyamatosan frissülnek és kiegészűlnek. Kérjük segítségedet a felület szerkesztésében. Amennyiben új fontos, vagy érdekes információhoz jutottál, kérjük oszd meg velünk.Köszönjük!